Dr. Zbranca Luana Cristina, manager
-Specialitatea medicală: Psihiatrie
-Grad profesional: Medic primar
-Absolventă a U.M.F. „Iuliu Hațieganu” – Cluj Napoca, promoția 2004
-Angajată a Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc din 1 ianuarie 2011
Dr. Paziuc Lucian Constantin, Șef secție Psihiatrie
-Specialitatea medicală: Psihiatrie
-Grad profesional: Medic primar
-Grad științific: Doctor în științe medicale
-Absolvent al U.M.F. „Iuliu Hațieganu” – Cluj Napoca, promoția 2010
-Angajat al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc din 2014
CV – descarcă aici
Dr. Petronela Paziuc
-Specialitatea medicală: Psihiatrie
-Grad profesional: Medic primar
-Grad științific: Doctor în științe medicale
-Absolventă a U.M.F. „G.T. Popa” – Iași, promoția 1984
-Angajată a Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc din 1993
Formare in somatoterapie, in psihoterapie cognitiv comportamentala, acupunctura, lider de grup Balint.
Dr. Petronela Paziuc este medic primar psihiatru, doctor in medicina. În 1984, a absolvit Facultatea de Medicina a Universității de Medicină și Farmacie Grigore T Popa Iași (România). A fost angajata prin concurs in anul 1993 la Campulung Moldovenesc, in secția de psihiatrie a spitalului municipal. Din anul 2000, ocupa prin concurs functia de medic sef sectie la Spitalul de Psihiatrie Campulung Moldovenesc, spital infiintat in anul 1999.
- Promovează principiile psihiatriei comunitare, fiind implicata alaturi de Alexandru Paziuc in proiecte europene in domeniul reabilitarii psihiatrice.
- A înființat impreuna cu un grup local de sprijin, in anul 1995, o societate caritabila, pentru beneficiarii de servicii psihiatrice Fundația Orizonturi, fiind Presedinte de onoare.
- Este membra si activeaza in organizatii nationale de profil: Asociația Româna de Psihiatrie Socială, Asociației Române de Psihiatrie si Psihoterapie, Asociatia Balint, Asociatia de Reabilitare psihiatrica.
Dr. Alexandru Paziuc
-Specialitatea medicală: Psihiatrie
-Grad profesional: Medic primar
-Grad științific: Doctor în științe medicale
-Absolvent al U.M.F. „G.T. Popa” – Iași, promoția
-Angajat al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc din 1993
Dr. Alexandru Paziuc este medic primar psihiatru, doctor in medicina. În 1984, a absolvit Facultatea de Medicina a Universității de Medicină și Farmacie Grigore T Popa Iași (România). A preluat in anul 1993 activitatea psihiatrică la Campulung Moldovenesc, transformând secția de psihiatrie a spitalului municipal in spital independent. Prin introducerea conceptelor de reabilitare psihosociala, asistența comunitară psihiatrica și echipa multidisciplinara, el a modernizat îngrijirile de sănătate mintală în Câmpulung Moldovenesc, oraș din regiunea Bucovinei românești, care a devenit unul dintre centrele preocupate de reforma sănătății mintale din România.
Promovează implicarea beneficiarilor/pacienților in propriul proces terapeutic prin antrenarea acestora in activități utile lor și comunității in care trăiesc. A fost implicat in proiecte europene (Pathways to policy in mental health, coordonator național al proiectului HELPS, rețea europeana de promovare a sănătății fizice a rezidenților din unitățile de îngrijire psihiatrică și socială, coordonator al programului PHARE, Alternative comunitare de îngrijire psihiatrică – echipa mobilă), a făcut parte din grupul de evaluare a prestigioasei reviste The Economist, fiind menționat in Raportul de țara pentru România.
A înființat pentru beneficiarii de servicii psihiatrice o societate caritabila, Fundația Orizonturi in anul 1995.
A fost inclus in programele de burse USAID al Universităților George Washington și Georgetown din Washington, SUA, obținând titlul de lector asociat.
Este președinte si membru fondator al Asociației Române de Psihiatrie Socială, din anul 2005 și unul din cei 5 membri din consiliul de conducere al Asociației Române de Psihiatrie si Psihoterapie, din anul 2019.
A participat ca membru in comitetul național pentru elaborarea procedurilor de aplicare a Legii sănătății mintale, a fost membru asociat al Comitetului pentru coordonarea reformei asistenței medicale in sănătate mintala. Militează continuu pentru drepturile beneficiarilor de servicii psihiatrice și pentru instruirea profesioniștilor din domeniu, luptă împotriva stigmatizării și discriminării persoanelor cu probleme de sănătate mintală. A organizat împreuna cu echipa sa congrese și simpozioane cu participare nationala si internațională cu tematica diversa din domeniul sănătății mintale.
A susținut prelegeri pe teme de psihiatrie sociala si comunitara la manifestări științifice naționale și internaționale.
Susține cu tărie ca reabilitarea psihosociala este un proces complex ce necesita o intervenție multidisciplinara, munca in echipa, in care atât profesioniști, beneficiari, familia si colectivitatea trebuie sa conlucreze.
Pentru efortul si dăruirea in toata activitatea ce o desfășoară, Fundația Estuar l-a premiat, alături de alte personalități ale psihiatriei românești, in cadrul evenimentului „Gala gesturilor de suflet in sănătate mintala” si a fost nominalizat la Premiul Elisabeth Pilkington Rațiu pentru Sănătate Mentală in anul 2018.
Pentru buna desfășurare a procesului de reabilitare si recuperare a persoanelor cu tulburări psihice a militat pentru colaborarea intre instituțiile statului, asociațiile profesionale din domeniu si reprezentanți ai societății civile (ONG, beneficiari si familiile acestora). In centrul atenției reformei psihiatrice actuale se afla dezvoltarea alternativelor comunitare de asistență psihiatrică, servicii de îngrijiri medicale si suport social.
A depus eforturi susținute, implicându-se direct in procesul reformei psihiatrice. In cadrul asistenței psihiatrice comunitare se evidențiază prin implicarea in promovarea unor modele de bună practică, inițiate și suportate prin proiecte finanțate în cea mai mare parte din fonduri europene, unele chiar prin parteneriat direct cu Ministerul Sănătății (proiectul Twinning, MATRA etc.).
Ca președinte al Asociației de Psihiatrie Sociale din Romania a organizat:
– Primul Congres de Psihiatrie Sociala si Comunitara pentru Europa Centrala si de Sud Est la Gura Humorului, Romania, 5-8 Iulie, 2009 împreuna cu Asociația Mondiala de Psihiatrie Sociala
– Conferințe si Scoli de vara anual începând cu 2010 pe teme de psihiatrie sociala si comunitara